Select در SQL

منتشر شده در 07 مارس 2020 آخرین به روز رسانی در 22 فوریه 2021
مهندس طهماس زاده
1519 0
Select در SQL

این پست با مسیر متخصص MySQL مرتبط است. مشاهده مسیر (Roadmap)

قبلا درمورد کلمات کلیدی اصلی و نحوه ی ترتیب و قرار گرفتنشون با MySQL در یکی از آموزش های پایگاه داده تاتژن صحبت کردیم و گفتیم که کلمات کلیدی براساس قاعده ی خاصی مرتب نشوند برنامه اجرا نخواهد شد. اما الان می خواهم در مورد کلمه ی کلیدی SELECT در SQL و کارهایی که می شود در کوئری برای راحتی و سهولت در استخراج اطلاعات انجام داد صحبت کنم. در ادامه همراه ما باشید و از آموزش استفاده کنید.

طرح مسئله و مقدمه Select در SQL :

1) فرض کنید یک جدولی در اختیار دارید که یکی از ستون های آن مقدار عددی می گیرد؛ یعنی از نوع داده (Data Type) INTEGER است. حالا کارفرما از شما خواسته جدولی تهیه کنید که علاوه بر ستون عددی ذکر شده ستون دیگری اضافه کنید و بعد از انجام محاسبات لازم، آن داده ها را در یک ستون جدید در کنار ستون اصلی نمایش دهید.

در زیر مثالی برای فهم بهتر می زنیم. جدول زیر جدول انتظامات  سیستم ماست که دارای 4 ستون می باشد. همانطور که مشاهده می کنید ستون آخر با نام “کد شعبه” ثبت شده است.

مثال select در SQL
مثال select در SQL

 

فرض کنید ما می خواهیم هر کدام از این کد ها را با یک عدد فرضی مانند 10 جمع کنیم و در جدول نمایش دهیم. برای اینکار لازم است در هنگام نوشتن کوئری بعد از انتخاب ستون های مورد نظر ستون جدید را به این شکل بنویسیم: CodeShobe +10

در کوئری بالا می توان به جای جمع”+” از تقسیم”/”، منها”-“، ضرب”*” و مقدار باقی مانده “%” استفاده کرد.

من می خواهم در جدول نمایشی تنها نام و کد شعبه قرار گیرد. پس برای این منظور تنها این دوتا ستون و ستون محاسبات که در کل سه ستون می شود را می نویسم:

SELECT 
Name, 
CodeShobe ,
CodeShobe + 10
FROM security

خروجی Select در SQL:

خروجی select در sql
خروجی select در sql

تذکر: در ریاضیات برای عملیات های متفاوت اولویت های یکسانی وجود ندارد. به عنوان مثال در کدی که هم جمع و هم ضرب هست اولویت با عمل ضرب می باشد. اما شما می توانید برای راحتی کار خود در عملیات محاسباتی خود از پرانتر”()” استفاده کنید. در اینصورت اولویت با پرانتز و عملگر های داخل پرانتز خواهد بود.

در جدول بالا همانطور که می بینید ستون سوم جمع اعداد ستون دوم است، که به صورت جدا با نام “CodeShobe +10” آورده شده است. اما خب این اسم زیاد جالب نیست برای تغییر نام این ستون می توانیم از کلمه ی AS استفاده کنیم، که باید بعد از این کلمه نام دلخواه خودمان را که برای ستون جدید در نظر گرفتیم بنویسیم. من به عنوان مثال کلمه ی Code_Plus بعد از AS می نویسم.

من کد بالا را به این شکل تغییر می دهم:

SELECT 
Name, 
CodeShobe ,
CodeShobe + 10 AS Code_Plus 
FROM security

خروجی :

خروجی کد select
خروجی کد select

نکته: اگر بخواهید در بین کلمات فاصله باشد باید حتما نام مورد نظرتان را در داخل ‘’ قرار بدهید. برای مثال فرض کنید در جدول بالا من نام Code plus را انتخاب کنم، پس باید کد خودم را به این شکل بنویسم.

SELECT 
Name, 
CodeShobe ,
CodeShobe + 10 AS ‘Code Plus’ 
FROM security

DISTINCT :

فرض کنید در یک جدول ما دارای دو مقدار یکسان از یک نوع داده هستیم. اما می خواهیم در جدول خروجی فقط یکی از آن دو مقدار باشد. به معنای دیگر می خواهیم مقدارمان منحصر به فرد باشد. برای انجام این کار باید قبل از نوشتن ستون مورد نظر و بعد از کلمه SELECT کلمه ی کلیدی DISTINCT را بنویسیم.

به جدول حراست یا انتظامات که در بالا آورده شده است نگاه کنید. من برای مثال دو تا از کدهای شعبه را یکسان قرار می دهم تا بتوانیم واضح تر عملکرد این دستور را بررسی کنیم.

خروجی DISTINCT در sql
SELECT DISTINCT CodeShobe
FROM security

خروجی DISTINCT در SQL:

DISTINCT در SQL
خروجی DISTINCT در sql

همانطور که در جدول بالا می بینید. تنها یکی از دو کد شعبه که اعداد یکسانی داشتند نمایش داده شده است.

به پایان آموزش Select در SQL و DISTINCT در SQL رسیدیم. امیدواریم از این آموزش لذت برده باشید. چنانچه ابهام، اشکال یا ایرادی داشتید می توانید در بخش نظرات مطرح نمایید.