راهنمای کامل جهت راه اندازی سایت توسط خودمان + آموزش کسب درآمد از سایت

منتشر شده در 08 ژوئن 2021 آخرین به روز رسانی در 09 ژوئن 2021
مهندس محسن حسن پور
2763 0
کسب درآمد از سایت

در این مقاله قصد داریم در ابتدا چگونگی راه اندازی سایت توسط خودمان را بررسی کرده و در انتها راه های کسب درآمد از سایت در ایران را معرفی کنیم. یکی از روش های ایجاد شغل و یا پیاده سازی ایده در کشور راه اندازی وب سایت های اینترنتی است. در ابتدای کار می خواهیم برخی از اصطلاحات مرتبط و رایج درباره سایت را با هم یاد بگیریم.

سایت چیست؟

بطور کلی سایت مجموعه ای از صفحات اینترنتی است که با وارد کردن آدرس هر صفحه در مرورگر در دسترس قرار می گیرد. سایت ها انواع مختلفی دارند. بطور کلی سایت ها از نظر موضوعی به دسته های شرکتی، فروشگاهی، آموزشی، تفریحی و سرگرمی، دانلودی و … تقسیم می شوند. برای مثال وب سایت دیجی کالا یک وب سایت فروشگاهی، سایت تاتژن یک وب سایت آموزشی، سایت فرادرس یک وب سایت آموزشی-فروشگاهی و سایت سافت 98 یک وب سایت دانلودی می باشد.

واژه‌هایی مانند وبگاه، تارگاه، تارنما معدل فارسی وب سایت هستند که مراد از آن ها همان وب سایت است.

در دیدگاه تخصصی تر وب سایت شامل سه بخش کلی است:

  1. دامنه
  2. هاست
  3. کد ها

دامنه چیست؟

دامنه همان آدرسی است که در مرورگر خود وارد می کنید تا به یک سایت دسترسی داشته باشید. بدیهی است که برای راه اندازی وب سایت خود نیازمند تهیه ی یک دامنه خواهید بود. دامنه ها از نظر پسوند به چند دسته تقسیم می شوند:

  • .com
  • .net
  • .org
  • .ir
  • و…
آیکون هاست
هاست سایت

هاست چیست؟

هاست فضایی است که فایل ها و سورس کد های یک سایت در آن قرار می گیرند تا در دسترس عموم قرار بگیرند. بطوری کلی با زدن دامنه ی سایت درون Address Bar مرورگر این محتویات درون هاست است که فراخوانی می شود. البته هاست ها بجز وظیفه ی نگهداری از فایل ها، مفسر کد های سمت سرور نیز هستند که در ادامه بیشتر درمورد آن سخن خواهیم گفت.

کد نویسی سایت

اگر تاکنون دامنه و هاست مناسب تهیه کرده اید تنها یک مرحله تا راه اندازی وب سایت خودتان فاصله دارید. این قسمت مهم ترین بخش راه اندازی سایت است. در واقع همان بخشی است که شرکت های بزرگ داخلی و خارجی برای آن فعالیت می کنند و برای بدست آوردن پروژه بر سر آن رقابت می کنند.

نترسید! اگر هزینه ی طراحی سایت برای شما بالاست و یا چون تازه کار هستید نمی خواهید خیلی منابع مالی بزرگی را برای طراحی سایت خود مصرف کنید می توانید این بخش را خودتان انجام بدهید. برای این کار کافیست آموزش طراحی سایت را دنبال کنید و از منابع موجود در اینترنت استفاده کنید.

کد نویسی سایت به چندین بخش تقسیم می شود. اما بزرگان و کارشناسان این حوزه به طور عمده طراحی سایت را معطوف به دو بخش ظاهری و باطنی می دانند. به بخش باطنی اصطلاحا بک اند و به بخش ظاهری سایت فرانت اند گفت می شود.

faradars

تفاوت Front-End و Back-End

در بخش بک اند ما عملکرد یک سایت را برنامه نویسی می کنیم عموما در ایران این کار با PHP، پایتون و یا یکی از فریم ورک های جاوا اسکریپت انجام می شود. یادگیری زبان های بک اند (نظیر PHP و پایتون) مستلزم داشتن قدرت پردازش ذهنی خوب است. توصیه می کنیم که با خود و توانایی هایتان صادق باشید و اگر واقعا علاقه مند به فعالیت در این حوزه هستید وارد آن شوید.

در بین زبان ههای برنامه نویسی بک اند زبان PHP و پایتون از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند. به تازگی زبان پایتون در ایران طرفداران زیادی پیدا کرده است آموزش زبان پایتون بسیار ساده و کاربردی است. شما می توانید آموزش یکی از این زبان ها را در وب سایت ها و آکادمی های آنلاین نظیر فرادرس حتی در خانه آغاز کنید.

زبان های بخش فرانت اند از گستردگی بیشتری برخوردار است. یک فرانت اند کار حداقل میبایست به سه زبان HTML ، CSS و جاوا اسکریپت ( یا حداقل جی کوئری) مسلط باشد. یادگیری زبان های فرانت و کار در این حوزه مستلزم داشتن خلاقیت و ذوق هنری بالاست.

ویژگی های یک سایت استاندارد

برای گرفتن یک نتیجه مطلوب و به طبع آن کسب درآمد از سایت بی هیچ استثنا و چون و چرایی باید سایتتان استاندارد باشد. یک سایت استاندارد شامل ویژگی های زیر است:

  • سایت شما باید استاندارد کد نویسی شده باشد.
  • سایت شما باید از نظر سرعت بهینه باشد.
  • سایت شما میبایست از نظر امنیتی بدون مشکل باشد.
  • هیچ ارور و خطایی در بخش کنسول ایجاد نکند.
  • هیچ خطا، هشدار و اعلانی در بخش بک اند ایجاد نکند.
  • استایل ها بهینه باشد و کمترین استفاده از !important پیشنهاد می شود.
  • در استایل دهی ها over-qualification انجام نشود.
  • اگر از وردپرس یا CMS های آماده استفاده می کنید باید حفره های امنیتی پوشانده شود.
  • کدنویسی HTML سایت شما valid باشد. ( برای مثال تگ باز و بسته هر دو موجود باشد. از id یکسان برای بیش از یک  تگ استفاده نشود.)
  • در صورت استفاده از cdn نسخه ی alt (آلترنیتیو) وجود داشته باشد.
  • فرم های ثبت نام، ورود و تماس با ما بدون مشکل و خطا کار کند.
  • تصاویر با حجم بالا استفاده نشود و تصایر بصورت بهینه سازی شده مورد استفاده قرار بگیرند
  • و…

آیکون آموزش طراحی سایت

اقدامات لازم بعد از راه اندازی سایت

بعد از راه اندازی وب سایت خود برای کسب درآمد از سایت میبایست برای بدست آوردن بازدیدکننده وارد رقابت شوید. اولین کاری که لازم است برای سایت خود انجام دهید این است که تولید محتوا کنید. تولید محتوا باید بصورت fresh باشد. تولید محتوای fresh به این معناست که مطالب به هیچ عنوان نباید کپی باشد یا از جایی برداشته شود. همچنین نوشتن مطالبی تازه با موضوعاتی که رقیب کمتری دارد بسیار موثر خواهد بود.

راه اندازی گوگل سرچ کنسول (گوگل وب مستر سابق) بسیار حیاتی و کلیدی است. این ابزار به شما کمک می کند وضعیت کلمات کلیدی سایت خود را بررسی کنید و در صورت وجود ایراد آن را حل و فصل نمایید. همچنین راه اندازی  ابزار هایی نظیر گوگل آنالیتیکس به شما کمک خواهد کرد تا میزان مشارکت و تعامل سایت خود با بازدیدکنندگان را مانیتور کنید.

فعالیت در شبکه های اجتماعی را از یاد نبرید. فعالیت در این شبکه ها باعث شناخته شدن شما می شود و بسیار راه گشا خواهد بود.

لوگو گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس

کسب درآمد از سایت

در قرن معاصر تبلیغات در فضای مجازی بخصوص سایت ها بسیار پولساز است. بعد از بالا رفتن میزان بازدید سایت شما، افراد زیادی پیدا خواهند شد که کالا یا خدمات مرتبطی با سایت شما ارائه می کنند. آن ها شما را خواهند یافت و در ازای پرداخت وجه از شما تبلیغات می خواهند. همچنین شما می توانید در سایت های مختلف نظیر کاپریلا و نشریلا عضو شوید و با گرفتن سفارش ریپورتاژ و تبلیغات کسب درآمد کنید.

برخی از روش های کسب درآمد از طریق سایت عبارت است از:

  • تبلیغات بنری
  • تبلیغات Native
  • ریپورتاژ آگهی
  • بازاریابی پورسانتی
  • فروش بک لینک
  • و…

خب به پایان این مقاله رسیدیم. امیدواریم این مقاله نیز مورد توجه شما واقع شده باشد. در نظرات برایمان بنویسید که چه راه هایی برای کسب درآمد از طریق سایت می شناسید؟