تاریخچه کف کاذب

منتشر شده در 29 اکتبر 2020 آخرین به روز رسانی در 29 اکتبر 2020
حسین محمدزاده
1717 0
تاریخچه کف کاذب

کف کاذب کفی می باشد که یک سطح بالاتر از کفی دیگر یا زمین قرار می گیرد و نصب می شود ، که هدف ایجاد فضاهای خدماتی برای به کارگیری تاسیسات مکانیکی و برقی می باشد. در این مقاله قصد داریم در مورد تاریخچه کف کاذب صحبت کنیم.

کف کاذب امروزه در ساختمان های مدرن اداری و مکان های تخصصی مثل دیتاسنتر، آزمایشگاه ها، اتاق های سرور، اتاق های کامپیوتری(مانیتورینگ)، اتاق برق و … استفاده می گردد ، که در این مکان ها احتیاج به مسیر های خدماتی مثل خدمات مکانیکی، خدمات برقی، عبور سیم کشی ها، عبورکابل های قوی، فیبر نوری یا حتی سرمایشی برای خنک نگه داشتن اتاق مورد نظر می باشد .

کف کاذب دارای انواع مختلف ، ابعاد متفاوت و ارتفاع های قابل تغییر  می باشد، که برحسب نوع استفاده و مکان مورد نظر تغییر می کند.

کف کاذب از ارتفاع 30 سانتی متر شروع می شود تا 2/1 متر وجود دارد ، که با توجه به نوع خدمات نصب می گردد ، حتی طوری می باشد که شخص می تواند از بالا به بخش پایین یا داخلی دسترسی کامل داشته باشد یا حتی ارتفاع آن زیاد باشد که شخص (تعمیر کار) داخل آن ها سینه خیز یا ایستاده عملیات بررسی و تعمیر و نگه داری تاسیسات را انجام بدهد .

کف کاذب از چه بخش هایی تشکیل می شود؟

1- تایل : ( وسیله ای که سطح رویی سیستم سازه کف کاذب را پوشش می دهد.)

تایل ها دارای نوع و جنس های متفاوتی می باشند، مثل آلومینیومی ، چوبی ، شیشه ای ، فولادی ، سنگی و … که که می توانند از این مواد تشکیل شود .

مسئله و مورد اساسی و مهم در مورد تایل های کف کاذب جنس رویه یا روکش نهایی آنهاست که از جنس PVC یا HPL می باشد .

2- پایه : ( وسیله ای برای ایجاد ارتفاع از کف یا زمین که نگه دارنده تایل ها در کف کاذب می باشد.)

عمدتا پایه ها از جنس فولاد گالوانیزه شده هستند، که البته در یک سری از موارد موجود از پایه های پلیمری هم استفاده می شود .

3- استیرینگر ها : ( وسیله ای که اتصال را مابین پایه های کف کاذب ایجاد می کند و برای استحکام لازم می باشد.)

استیرینگر ها دارای جنس فولاد گالوانیزه که قوطی هستند تشکیل می شود.

تاریخچه کف کاذب

تاریخچه کف کاذب به تاریخی قدیمی تر از آنچه شما فکر می کنید بر می گردد، و مربوط به دوران باستان و امپراطوری روم باستان می باشد .

داستان از آنجا آغاز می شود که رومیان پس از یک روز سخت کاری در محل کار به مکان زندگی خود بر می گشتند ، و ترجیح می دادند بقیه روز خود را تا آخر شب صرف استراحت ، تفریح و ماساژ در حمام های گرم بکنند .

آن زمان در امپراطوری روم باستان به غذاخوری ، حمام های عمومی ، مکان های تفریحی و … بسیار توجه می شد ، که همین امر سبب شد تا افراد گرداننده این مکان ها برای جذب بیشتر مردم و درآمد بیشتر به فکر باشند و کارهای متنوع تری ارائه کنند .

شاید با خود بگویید این ها چه ارتباطی به کف کاذب دارد ، ولی در آن زمان حمام های عمومی طوری ساخته شده بودند که در زیر آن خلا وجود داشته یا می شود گفت در زیر حمام ( استخر ) ستون های زیادی بوده که باعث اختلاف زمین از کف حمام می شده .

در زیر کف حمام از کوره ای برای گرم کردن آب استفاده می شده و گرمای حاصل از کوره به کف حمام برخود داشته ، آب درون استخر از طریق گرمایی که از زیر به کف برخورد می کرد گرم می شدند ، کف حمام به شکلی ساخته می شدند که عایق باشد و آب داخل آن نشت نکند .

بررسی ها نشان می دهد در دوران هخامنشیان ، اطراف کاخ تخت جمشید از این روش جهت پوشش دادن کانالهای آب و سقف راهروهای مخفی استفاده می شده .

با گذشت زمان کشور های اروپایی و آمریکا از این طرح که برای دوران باستان بوده الهام گرفته و کف های کاذب مدرن را تولید می کنند، که البته با شکل شمایل دوران باستانش متفاوت است، ولی کاربردش بیشتر و در مکان های گوناگونی استفاده می شود و راندمان و بازده بهتری را دارا می باشد .

کف کاذب لگراند :

یکی از بهترین و با کیفیت ترین نوع کف های کاذب موجود در بازار های جهانی کف کاذب سولفکس لگراند می باشد . این نوع کف کاذب که ساخت کشور فرانسه می باشد ، بیشتر در دیتاسنتر ها استفاده می شود . دلیل استفاده زیاد از کف کاذب لگراند بخاطر پوشش تجهیزات برقی و مکانیکی موجود در مراکز داده ها می باشد .

کف کاذب آنتی استاتیک :

کف هایی می باشد با قابیلت آنتی استاتیک تا اگر الکتریسیته ساکن یا برق ناشی از سیم لخت و … را خنثی نمایید و البته این بخاطر نوع پوشش روی آن ها می باشد ، و این الکتریسته را به سیم ارت منتقل نماید تا خطر خرابی یا برق گرفتگی کاهش پیدا کند .

بقیه مدل کف های کاذب مثل آلومینیومی ، فولادی ، شیشه ای ، سنگی ، چوبی و … بخاطر نوع متریال استفاده شده در تایل آن ها متفاوت است و مختلف می شود، مثلا کف کاذب آلومینیومی نوع تایل آن از جنس آلومنیوم می باشد و بخاطر همین به آن کف کاذب آلومینیومی می گویند .

پایه و استرینگر عمدتا از یک جنس می باشد و بیشتر تفاوت در مدل های کف کاذب بخاطر نوع تایل می باشد که هرکدام براساس مکان مورد نظر که قرار است در آن کف کاذب کار شود تغییر می کند و جنس آن عوض می شود مثلا کف کاذب آنتی استاتیک در اتاق های سرور ، دیتا سنتر ها  عمدتا استفاده می شود که این بخاطر نوع عملکرد این نوع کف کاذب است که در این مکان ها بیشتر جواب می دهد و متناسب می باشد .

امیدوارم از این مطلب ما راضی باشید ، و باعث افزایش اطلاعات شما در رابطه با کف کاذب شده باشد .