typeof در جاوا اسکریپت و کاربردهای آن
مهندس محسن حسن پور
این پست با مسیر متخصص جاوا اسکریپت مرتبط است. مشاهده مسیر (Roadmap)
در زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت نیز مانند تمام زبان ها، شناسایی نوع دادهها یک بخش مهم از فرایند توسعه برنامه می باشد یکی از ابزارهای اصلی برای این کار، تابع typeof است. این تابع به برنامهنویسان کمک میکند تا نوع دادهی یک متغیر را تشخیص داده و رفتار مناسب با آن را انجام دهند. در این مقاله، به معرفی و بررسی دقیقتر تابع typeof در جاوا اسکریپت و کاربردهای آن میپردازیم.
کاربرد تابع typeof در جاوا اسکریپت
با کمک عملگر typeof() می توانیم نوع داده ای که در متغیر خود ذخیره کرده ایم را دریابیم. بنابراین این تابع دارای کاربرد زیادی است نظیر:
- بررسی نوع دادههای پیچیده
- تشخیص مقدار
undefined
- بررسی نوع داده قبل از عملیات
به مثال زیر توجه کنید:
Typeof "Tutsxen"; // Returns "string" typeof 3.14; //Returns “number”
خروجی تابع typeof
تمام خروجی های ممکن که تابع typeof در جاوااسکریپت برمی گرداند عبارت است از:
- number
- string
- boolean
- object
- function
- undefined
let x = 42; console.log(typeof x); // "number" let name = "JavaScript"; console.log(typeof name); // "string" let isLearning = true; console.log(typeof isLearning); // "boolean" let person = { name: "John", age: 30 }; console.log(typeof person); // "object" let numbers = [1, 2, 3, 4]; console.log(typeof numbers); // "object" function greet() { return "Hello!"; } console.log(typeof greet); // "function" let someVar; console.log(typeof someVar); // "undefined" let emptyValue = null; console.log(typeof emptyValue); // "object"
نکته: توجه کنید که تابع typeof در جاوا اسکریپت متغیر null را بصورت object بر میگرداند
برای اینکه در خروجی نوع داده را ببینیم باید به شکل زیر عمل کنیم:
<!doctype html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>tutsxen</title> </head> <script> var a=10; document.write(typeof(a)); </script> <body> </body> </html>
در مثال فوق در خروجی عبارت number نمایش داده می سود.
تابع typeof
یکی از توابع پایهای و بسیار کاربردی در جاوا اسکریپت است که به برنامهنویسان کمک میکند تا نوع دادههای متغیرها را تشخیص دهند. با استفادهی صحیح از این اپراتور میتوان از بروز خطاهای ناشی از نوع داده جلوگیری کرد و در زمان نوشتن کد ها صرفه جویی کرد. امیدواریم این آموزش مورد توجه شما قرار گرفته باشد. اگر به آموزش های برنامه نویسی علاقه مند هستید از شما دعوت می گردد تا در کانال یوتیوب تاتژن ما را دنیال کنید.