هموروئید

منتشر شده در 29 اکتبر 2020 آخرین به روز رسانی در 08 دسامبر 2020
تیم مدلرن
1355 0
هموروئید چیست

این پست با مسیر پزشکی مرتبط است. مشاهده مسیر (Roadmap)

همانطور که می دانید چندی است که تاتژن به کمک گروه آموزشی مدلرن ویدئو هایی برای آموزش بهتر برای دانشجویان پزشکی آماده می کند . در این ویدئو قصد داریم شما را با هموروئید (یا همان بواسیر ) که در واقع شایع ترین بیماری مقعد است آشنا کنیم.

تقریبا نیمی از افراد تا سن 50 سالگی به این بیماری دچار می‌شوند پس می توان گفت که این بیماری یک بیماری نسبتا شایع در به شمار می رود.

ویدئوی فوق توسط nucleus media ساخته شده است. گروه مدلرن آن را ترجمه کرده است.

هموروئید چیست ؟‌

در واقع یک سری پاکه های عروقی در کانال آنال وجود دارند که به دفع مدفوع کمک میکنند. در اثر یک سری عوامل که از مهمترین اونها یبوست می‌باشد، این پاکه های عروقی متورم و ملتهب میشوند و بیماری هموروئید را به وجود می آورند. ‌از جمله شایعترین علائم این بیماری خون ریزی مقعدی می باشد.

درمان هموروئید

در ‌واقع درمان همورئید رو براساس نوع و گرید آن صورت می پذیرد، ولی در برخی موارد از همان ابتدا بیمار برای جراحی فرستاده می شود.

معمولا زمانی که هموروئید داخلی و خارجی با هم وجود دارد ، در فاز حاد این بیماری ترومبوزه خارجی ویا در صورتی که بیمار آنتی کواگولان مصرف کند بیمار برای جراحی فرستاده می شود. غیر از مواردی که ذکر شد ،با توجه به نوع و گرید هموروئید درمان می شود.

انواع هموروئید و درمان آن

همانطور که بالاتر گفتیم این بیماری به طور کلی به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می شود.

هموروئید خارجی

در این نوع هموروئید از درمان جراحی (اکسزیون) استفاده می شود.

هموروئید داخلی درجه ی 1 و 2

در این بیماران ابتدا از درمان مدیکال استفاده می شود ، که شامل افزایش مصرف فیبر و مایعات ، استفاده از لگن آب گرم و مواد حجم دهنده ی مدفوع

اگر بیمار به این درمان ها جواب ندهد ، استفاده از باند کشی (ruber band) توصیه می شود ولی در بعضی مواقع استفاده از باند کشی کنترااندیکاسیون پاسخگو خواهد بود.

هموروئید درجه ی 3 و 4 ( هموروئیدکتومی )

هموروئیدکتومی هم یک سری عوارض دارد مثل : احتباس ادراری ، تنگی مقعد ، بی اختیاری دفع گاز

موارد توضیح داده شده در این پست صرفا جهت آموزش و راهنمایی بیشتر برای دانشجویان پزشکی می باشد. لطفا از مطالب جهت خود درمانی استفاده نشود و برای تشخیص و درمان به پزشک متخصص مراجعه فرمایید.

به پایان ویدیوی آموزشی رسیدیم. چنانچه ابهام و اشکال داشتید، می توانید در بخش نظرات مطرح نمایید.