بررسی وظایف و مسئولیت های پزشک متخصص قلب و عروق

منتشر شده در 21 ژوئن 2021 آخرین به روز رسانی در 21 ژوئن 2021
مهندس محسن حسن پور
2571 0
وظایف پزشکی

یکی از عضوهای بسیار مهم در بدن که در سلامتی افراد نقش مهمی را ایفا می کند، قلب می باشد . قلب مانند پمپی عمل می کند که خون را به تمام قسمت های بدن می فرستد و اگر برای قلب مشکلی پیش بیاید امکان آسیب دیدن قسمت های دیگر بدن هم وجود دارد. از جمله موجب آسیب به مغزی می شود. در این میان متخصصان قلب و عروق به افراد کمک می کنند تا سلامتی خود را مجدد باز پس بگیرند.

وظایف متخصص قلب و عروق

متخصصان قلب و عروق یک سری وظایف مهم در بهبودی افراد دارند که به شرح زیر می باشد.

  1. این متخصصان ابتدا یک سری آزمایش و تست هایی جهت شناسایی بیماری فرد انجام می دهند. این افراد با نظر شخصی و حدس و یا بدون بررسی آزمایشات و تست ها نمی توانند وضعیت بیمار را مشخص نمایند.
  2. متخصصان قلب و عروق بعد از آزمایشات آن ها را مورد ارزیابی قرار می دهد و یک سری تست های فیزیکی از آن می گیرند و برای آن ها یک پروندۀ مشخصی را ایجاد می کند که در این پرونده آزمایش، تست، وضعیت بیمار، نوع بیماری و درمان هایی که قرار صورت بگیرد و یا صورت گرفته است را نگهداری می کند .وجود این پرونده ضروری می باشد زیرا اگر زمانی نیاز به مدارک داشتند، نیازی نیست تا خرج دیگر برای بیمار به وجود بیاید و با ارایه مدارک پزشک به سوابق آن پی می برد
  3. بعضی مواقع در زمان درمان بیمار، به دلایلی روشن درمان را تغییر می دهند . اما بهترین کار این است که متخصصان قبل از شروع درمان تمام شرایط و آزمایشات را با دقت بررسی نمایند و تصمیم درستی را برای درمان و بهبودی بیمار بگیرند.
  4. این متخصصان در ابتدا دارو را برای درمان مد نظر می گیرند . سپس در صورت جواب ندادن به دارو، جراحی را به فرد بیمار پیشنهاد می دهند. این افراد خودشان جراحی را انجام نمی دهند و بیمار را به یک جراح ماهر ارجاع می دهند.

تست هایی که بیماران برای سلامت و صحت قلب و عروق خود انجام می دهند به شرح زیر است.

  1. تست ورزش
  2. تست ECG
  3. تست الکتروکاردوگرام
  4. تست اکوکاردیگرام
  5. تصویر برداری هسته ای
  6. آنژیوگرافی

مسئولیت های پزشک قلب و عروق

شغل پزشکی هم مانند شغل های دیگر در کنار وظایفی که دارد، دارای مسئولیت هایی هم هست. حال شغل پزشکی و مخصوصاً متخصص قلب و عروق با توجه به اینکه با عضوی حیاتی از بدن انسان در ارتباط هستند، می بایست کارهای درمانی بیماران را با حساسیت ویژه ای پیگیری کنند. چرا که اگر خللی در روند درمانی بیمار مشاهده شود که منجر به حادثه، تشدید بیماری یا اتفاقات ناگوار حین عمل جراحی باشد، مسئولیت زیادی را متوجه این افراد خواهد کرد. در واقع یکی از خطرات شغلی پزشکان همین قصور احتمالی آن هاست که گاهی باعث می شود که فرد بیمار فوت شده یا دچار نقص عضو شود. در این حالت است که بستگان فرد فوت شده یا خود فردی که دچار آسیب شده از پزشک شکایت می کنند و در صورتی که در مراجع قضایی و با توجه به نظریه کارشناس قضایی قصور پزشک محرز شناخته شود، پزشک مجبور به پرداخت دیه خواهد بود.