تابع get_template_part

منتشر شده در 04 فوریه 2021 آخرین به روز رسانی در 04 فوریه 2021
مهندس محسن صادق نژاد
2195 0
تابع get_template_part

این پست با مسیر متخصص وردپرس مرتبط است. مشاهده مسیر (Roadmap)

امروز برای شما از سری آموزش های برنامه نویسی وب، آموزش تابع get_template_part و دیگر توابع مورد نیاز ( تابع get_header و تابع get_footer ) برای اضافه کردن فایل به قالب را آماده کرده ایم. برای ساخت یک قالب وردپرسی نیاز است مراحلی را طی کنیم. در ابتدا باید طرح مدنظرمان را در فتوشاپ پیاده سازی کرده و المان هایی که نیاز داریم در قالب مان وجود داشته باشد را در آن قرار دهیم.

مرحله بعدی نوشتن کد قالب به کمک HTML & CSS می باشد. توجه داشته باشید که قالب های وردپرس داینامیک هستند. کد هایی که با HTML & CSS نوشته می شوند حالت ایستا دارند و باید با کمک اعمال یکسری موارد وردپرسی قالب را داینامیک کرد.

قالب وردپرس :

برای ایجاد یک قالب نیازمند فایل های مختلفی با پسوند .php هستیم. همچنین باید یک فایل استایل کلی با نام style.css نیز ایجاد کنیم. بخش های مختلف یک سایت را در فایل های جداگانه ای قرار می‌دهند، به طور مثال صفحه 404 را در یک فایل جداگانه به نام 404.php قرار می دهیم. کدهای بخش سربرگ یا هدر سایت را نیز در فایل header.php می توان قرار داد.

اضافه کردن بخش های header و footer

برای اضافه کردن فایل های بخش header و  footer از کدهای زیر باید استفاده کرد:

<?php get_header( ‘header.php’ ); ?>

برای اضافه کردن header.php از کد بالا و برای اضافه کردن footer.php از کد پایین استفاده می کنیم.

<?php get_footer( ‘footer.php’ ); ?>

برای افزودن بخش های ساید بار یا همان کناره های سایت می توان از دستورات زیر استفاده کرد. اگر در سمت راست و سمت چپ قالب، سایدبار هایی را طراحی کرده اید می توانید از دستورالعمل های دیگری بهره ببرید که بعدا به بررسی آنها می پردازیم.

<?php get_sidebar( ‘sidebar.php’ ); ?>     //حالت کلی

تابع ( ) get_template_part

با کمک این تابع می توانیم فایل های مختلف پوسته را فراخوانی کنیم و آنها را به فایل مورد نظر اضافه کنیم. به طور مثال بخش های مختلفی امکان دارد در قالب ما وجود داشته باشد؛ اعم از تبلیغات های بنری که در بعضی از سایتها مشاهده کرده اید یا فهرست مطالب و یا بقیه مواردی که در بخش های مختلف یک سایت نیاز به تکرار دارد را توسط تابع get_template_part() اضافه می کنند.

ساختار کلی استفاده از این تابع وردپرسی به شکل زیر است:

get_template_part( string $slug, string $name, array $args )

پارامتر ابتدایی این تابع یعنی slug حاوی آدرس عمومی فایل به همراه نامک آن فایل می باشد. به طور مثال اگر فایل sample-search.php را در نظر بگیریم بخش ابتدایی نام فایل یعنی کلمه sample نقش نامک را خواهد داشت و کلمه search نام فایل خواهد شد که در بخش name قرار داده می شود.

پارامتر سوم یعنی args یک پارامتر اختیاری بوده که وظیفه انتقال argument ها را به قالب دارد.

پارامتر slug اجباری بوده و حتما باید در تابع قرار دهیمش ولی می توان دو پارامتر دیگر را ذکر نکرد. بنابراین نوشتن خالی تابع بدون هیچ پارامتری اشتباه است و احتمال اخلال در اجرای قالب شما شود.

<php get_template_part();   ?>  
//حداقل باید یک پارامتر وجود داشته باشد.
<?php get_template_part( 'menu' );     ?>   
فایل menu.php  اضافه می شود   //
<?php get_template_part( 'menu', 'single' );  ?>
فایل menu-single.php اضافه می شود//

در بخش های بالا نحوه استفاده از تابع get_template_part() ذکر شده است.

به پایان آموزش “تابع get_template_part” و دیگر توابع مورد نیاز ( تابع get_header و تابع get_footer ) رسیدیم. در صورت هر گونه ابهام و یا مشکلی می توانید در کامنت ها از ما بپرسید.